Skocz do zawartości
hlBot_banner_2 hlBot_banner_1 hlBot_banner_1

[Poradnik | Tutorial] Purge

Paweł

Rekomendowane odpowiedzi

250px-Flag_of_Poland_(normative)_svg.webp.e7638e5a3f272dc89eed02da8baaf2bb.webp

Spoiler
  • Czym jest /purge?
    • Purge to komenda wykorzystywana przez administrację serwera do usuwania obiektów w określonym zasięgu. (Moby, Metiny Bossy)
  • Jak to działa w praktyce? 
    • Załóżmy, że wystawiłeś farmbota na metiny na np. Origins2. W momencie gdy twoja postać biegnie do kamienia, a on nagle znika oraz w pobliżu nie ma żadnego gracza możesz być pewny, że ktoś użył komendy /purge oraz prawdopodbnie jesteś sprawdzany przez administrację serwera.

purge.gif.9f19f5a8dc737fac0d549752a4f71fea.gif

Flag_of_the_United_Kingdom_svg.thumb.webp.0d7e3d64a09e50d0f95626638e9b397a.webp

Spoiler
  • What is /purge?
    • Purge is a command used by the server administration to remove objects within a certain range. (Mobs, Metin Bosses)
  • How does it work in practice?
    • Let's assume that you have set up a farmbot for metins, for example on Origins2. At the moment when your character runs to the stone and it suddenly disappears and there is no player nearby you can be sure that someone has used the /purge command and you are probably being checked by the server administration.

purge.gif.9f19f5a8dc737fac0d549752a4f71fea.gif

• Plus 5
  • Kocham 1

W końcu ktoś to opisał, +1 się należy..., a jeżeli w zasięgu jest jedna ruda w pobliżu i ją wykopiemy to czy... wykrywacz purge się wtedy nie pomyli i nie oznaczy jej jako usuniętą przez GM'a ?

Edytowane przez WaldemarKasta

@ Kowalski05   żadnego handlu z tym szczawiem!

3 godziny temu, WaldemarKasta napisał:

W końcu ktoś to opisał, +1 się należy..., a jeżeli w zasięgu jest jedna ruda w pobliżu i ją wykopiemy to czy... wykrywacz purge się wtedy nie pomyli i nie oznaczy jej jako usuniętą przez GM'a ?

@ Kacper odpisał mi, że wykrywany jest tylko purge na aktywnym celu farmbota.

• 3 tygodnie później...

Purge się buguje jakoś dziwnie, przypuśćmy jak tracisz z pola widzenia dany cel to potrafi wywalić w wykrywaczu PURGE chociaż cel tak naprawdę nie zniknął

Kupując token'y z mojego reflinka, możesz liczyć na pełne wsparcie i pomoc w ustawieniu bota, posiadam spore doświadczenie! Zapraszam!

Reflink: https://hlbot.net/ref/LecenaBocie

• 1 rok później...
  • 11 miesięcy temu...

Siemka , no nie koniecznie bo wcale nie musi go wykryć . Ja tez mam problem z tym pruge co jakis czas wyskakuje mi w wykrywaczu lecz zero reakcji ze strony administacji ? co w takim razie hl bot robi myli sie czy to jakis błąc

• 9 miesięcy temu...