Paweł 1,813 Posted October 26, 2022 Report Share Posted October 26, 2022 Spoiler Czym jest /purge? Purge to komenda wykorzystywana przez administrację serwera do usuwania obiektów w określonym zasięgu. (Moby, Metiny Bossy) Jak to działa w praktyce? Załóżmy, że wystawiłeś farmbota na metiny na np. Origins2. W momencie gdy twoja postać biegnie do kamienia, a on nagle znika oraz w pobliżu nie ma żadnego gracza możesz być pewny, że ktoś użył komendy /purge oraz prawdopodbnie jesteś sprawdzany przez administrację serwera. Spoiler What is /purge? Purge is a command used by the server administration to remove objects within a certain range. (Mobs, Metin Bosses) How does it work in practice? Let's assume that you have set up a farmbot for metins, for example on Origins2. At the moment when your character runs to the stone and it suddenly disappears and there is no player nearby you can be sure that someone has used the /purge command and you are probably being checked by the server administration. 5 1 Quote Link to comment
WaldemarKasta 13 Posted October 26, 2022 Report Share Posted October 26, 2022 (edited) W końcu ktoś to opisał, +1 się należy..., a jeżeli w zasięgu jest jedna ruda w pobliżu i ją wykopiemy to czy... wykrywacz purge się wtedy nie pomyli i nie oznaczy jej jako usuniętą przez GM'a ? Edited October 26, 2022 by WaldemarKasta Quote @ Kowalski05 żadnego handlu z tym szczawiem! Link to comment
Paweł 1,813 Posted October 26, 2022 Author Report Share Posted October 26, 2022 3 godziny temu, WaldemarKasta napisał: W końcu ktoś to opisał, +1 się należy..., a jeżeli w zasięgu jest jedna ruda w pobliżu i ją wykopiemy to czy... wykrywacz purge się wtedy nie pomyli i nie oznaczy jej jako usuniętą przez GM'a ? @ Kacper odpisał mi, że wykrywany jest tylko purge na aktywnym celu farmbota. Quote Link to comment
LeceNaBocie 189 Posted November 12, 2022 Report Share Posted November 12, 2022 Purge się buguje jakoś dziwnie, przypuśćmy jak tracisz z pola widzenia dany cel to potrafi wywalić w wykrywaczu PURGE chociaż cel tak naprawdę nie zniknął Quote Kupując token'y z mojego reflinka, możesz liczyć na pełne wsparcie i pomoc w ustawieniu bota, posiadam spore doświadczenie! Zapraszam! Reflink: https://hlbot.net/ref/LecenaBocie Link to comment
Samael 0 Posted December 26, 2023 Report Share Posted December 26, 2023 Używanie tego purge ma w ogóle jakiś sens? Przecież admin żeby to zrobić musi się do nas teleportować a wtedy wystarczy nam wykrywacz GM. Quote Link to comment
bieleNosy 1,275 Posted December 22, 2024 Report Share Posted December 22, 2024 Siemka , no nie koniecznie bo wcale nie musi go wykryć . Ja tez mam problem z tym pruge co jakis czas wyskakuje mi w wykrywaczu lecz zero reakcji ze strony administacji ? co w takim razie hl bot robi myli sie czy to jakis błąc Quote Link to comment
Recommended Posts