Paweł 2 012 Opublikowano 26 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 Spoiler Czym jest /purge? Purge to komenda wykorzystywana przez administrację serwera do usuwania obiektów w określonym zasięgu. (Moby, Metiny Bossy) Jak to działa w praktyce? Załóżmy, że wystawiłeś farmbota na metiny na np. Origins2. W momencie gdy twoja postać biegnie do kamienia, a on nagle znika oraz w pobliżu nie ma żadnego gracza możesz być pewny, że ktoś użył komendy /purge oraz prawdopodbnie jesteś sprawdzany przez administrację serwera. Spoiler What is /purge? Purge is a command used by the server administration to remove objects within a certain range. (Mobs, Metin Bosses) How does it work in practice? Let's assume that you have set up a farmbot for metins, for example on Origins2. At the moment when your character runs to the stone and it suddenly disappears and there is no player nearby you can be sure that someone has used the /purge command and you are probably being checked by the server administration. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
WaldemarKasta 13 Opublikowano 26 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 (edytowane) W końcu ktoś to opisał, +1 się należy..., a jeżeli w zasięgu jest jedna ruda w pobliżu i ją wykopiemy to czy... wykrywacz purge się wtedy nie pomyli i nie oznaczy jej jako usuniętą przez GM'a ? Edytowane 26 Października 2022 przez WaldemarKasta Cytuj @ Kowalski05 żadnego handlu z tym szczawiem! Odnośnik do komentarza
Paweł 2 012 Opublikowano 26 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 3 godziny temu, WaldemarKasta napisał: W końcu ktoś to opisał, +1 się należy..., a jeżeli w zasięgu jest jedna ruda w pobliżu i ją wykopiemy to czy... wykrywacz purge się wtedy nie pomyli i nie oznaczy jej jako usuniętą przez GM'a ? @ Kacper odpisał mi, że wykrywany jest tylko purge na aktywnym celu farmbota. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeceNaBocie 190 Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2022 Purge się buguje jakoś dziwnie, przypuśćmy jak tracisz z pola widzenia dany cel to potrafi wywalić w wykrywaczu PURGE chociaż cel tak naprawdę nie zniknął Cytuj Kupując token'y z mojego reflinka, możesz liczyć na pełne wsparcie i pomoc w ustawieniu bota, posiadam spore doświadczenie! Zapraszam! Reflink: https://hlbot.net/ref/LecenaBocie Odnośnik do komentarza
Samael 0 Opublikowano 26 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 Używanie tego purge ma w ogóle jakiś sens? Przecież admin żeby to zrobić musi się do nas teleportować a wtedy wystarczy nam wykrywacz GM. Cytuj Odnośnik do komentarza
bieleNosy 1 729 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2024 Siemka , no nie koniecznie bo wcale nie musi go wykryć . Ja tez mam problem z tym pruge co jakis czas wyskakuje mi w wykrywaczu lecz zero reakcji ze strony administacji ? co w takim razie hl bot robi myli sie czy to jakis błąc Cytuj Odnośnik do komentarza
Michal1988 1 Opublikowano 16 Października 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2025 Nie mam pojęcia jak to jest no ale wykrywacz GM też nie zawsze działa. Sam dostałem kiedyś bana na jednym serwerze. GM był w trybie obserwatora i nie wykryło go a jak napisałem do niego na dc dlaczego ban to mi wysłał filmik że mnie obserwował xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi