Jump to content
hlBot_banner_2 hlBot_banner_1 hlBot_banner_1

Start farmbot'a od danego miejsca | Aura przed poli

bepureme

Recommended Posts

Siema, mam dwa pytania:
1. Czy jest jakiś sposób, aby podczas auto-dungów przy wejściu na dung od nowa, farmbot najpierw biegł do pewnego miejsca i dopiero potem zaczął działanie?
          Chodzi mi o to, że bot podczas biegnięcia do wyznaczonego punktu bije moby po drodze, a na poziomie trzeba zbić metka (coś jak na pierwszym piętrze w DT), aby na początku pominął te moby i dopiero później je bił
2. Jak ustawić poli oraz skille, żeby przed włączeniem poli bot najpierw włączał aurę?

Edited by bepureme

Wystarczy ustalić drogę w farmbocie w "mapa". Pierwszy punkt musi być blisko tego Metina. Gdy to zrobisz, również w farmbocie ustawiasz "ogranicz farmbota do zasięgu" i na górze wpisujesz wartość około 1500. Bot wtedy pominie resztę mobow i będzie bić Metina jeśli tylko Metin ma wyższy ustawiony priorytet.

Uwaga ważne: farmbot będzie miał ograniczony zasięg i jeśli chodzi o dt, na następnym piętrze nie będzie bił mobow więc musisz tam ustawić kolejny punkt a najlepiej kilka żeby wszystko zbił. Musisz się trochę tą funkcją pobawić, zapunktować w mapie i na pewno wszystko będzie grać 

Edited by Mungokontakt
  • Plus 1

Co do punktu drugiego sprawdź co ile Poli gaśnie. Dajmy na to że jest to 30 minut czyli 1800s. Teraz wklejasz marmur w "Autootwieracz" ustawiasz czas otwierania na 1810s (zanim ustawisz otwieranie pierw odpal ręcznie aurę). Następnie ustaw w "skill" żeby ci aurę odpalal, przemień się i włącz Autootwieracz. Dzięki temu po 1800sekundach gdy marmur się skończy za 10sekund włączy się dopiero następny, a bot będzie miał czas żeby odpalić aurę. Myślę że pomogłem pozdro 

Edited by Mungokontakt
  • Plus 1
  • 2 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...