Samael605 3 Posted November 13, 2021 Report Share Posted November 13, 2021 Nazwa funkcji: Rozwinięcie Quest/nagrywania (tworzenie skryptów) Opis jak ta funkcja ma działać: Generalnie wpadłem na pomysł aby dodać do bota w zakładce quest dodania prostego narzędzia programowania warunkowego na zasadzie If: something Then:Something z możliwością określania czasu na wykonanie ruchu z randomizerem. Pozwoliło by to pisanie skryptów na dungi czy expowiska przez graczy w znacznie efektywniejszy sposób. Obecne rozwiązanie nie przewiduje m.inn. określenia czasu między ukończeniem dunga a rozpoczęciem nowego powodujące stratę części dropu. Dodatkowe informacje (Nagranie/Zdjęcia):brak 3 Link to comment
XeDyN 1,830 Posted November 17, 2021 Report Share Posted November 17, 2021 W dniu 13.11.2021 o 02:01, Samael605 napisał: Nazwa funkcji: Rozwinięcie Quest/nagrywania (tworzenie skryptów) Opis jak ta funkcja ma działać: Generalnie wpadłem na pomysł aby dodać do bota w zakładce quest dodania prostego narzędzia programowania warunkowego na zasadzie If: something Then:Something z możliwością określania czasu na wykonanie ruchu z randomizerem. Pozwoliło by to pisanie skryptów na dungi czy expowiska przez graczy w znacznie efektywniejszy sposób. Obecne rozwiązanie nie przewiduje m.inn. określenia czasu między ukończeniem dunga a rozpoczęciem nowego powodujące stratę części dropu. Dodatkowe informacje (Nagranie/Zdjęcia):brak W większości przypadków masz auto pickupa / range pickupa w kliencie + łączysz go w tym z hla Po drugie możesz ustawić dłuższy czas wchodzenia na następnego dunga. A co do samej propozycji to jak już niech dodadzą i udostępnią API Pomogłem? Zostaw 👍 Z MOJEGO REFLINKA WYKORZYSTUJAC MOJE USTAWIENIA MNIEJSZE RYZYKO BANA! https://hlbot.net/ref/xedyn Link to comment
Samael605 3 Posted November 17, 2021 Author Report Share Posted November 17, 2021 5 godzin temu, XeDyN napisał: W większości przypadków masz auto pickupa / range pickupa w kliencie + łączysz go w tym z hla Tak, ale nie zawsze, np. na Sentia pickup jest mocno ograniczony, a range nie działa poprawnie 5 godzin temu, XeDyN napisał: Po drugie możesz ustawić dłuższy czas wchodzenia na następnego dunga. Tutaj się nie wypowiem bo nie dotarłem do tego jak to zrobić, za wytłumaczenie/podinkowanie byłbym wdzięczny Generalnie chyba źle się wyraziłem o co mi chodzi. Problem z dropem to tylko jeden przykład. Innym jest zawieszanie się autodunga przez różne błędy, również te pochodzące od samej gry. Chodzi mi o dodanie narzędzia pozwalającego pisać skrypt zachowań wykorzystujący już istniejące funkcje w bocie, m.inn wykrywacze, farmboty, pickupy, odpały, czy auto używanie, które mogły by wykrywać również błędy i resetować dunga. Funkcja miała by być nadrzędna (o ile jest włączona), i pozwalała dowolnie łączyć wszystkie funcje oraz zapętlanie skryptu. Dodatkowym atutem było by dodanie funkcji idź na koordynaty xxx,yyy wykonaj akcje, odczekaj, idź na koordynaty zzz,aaa i wykonaj inną. To naprawdę by umożliwiło pisanie dobrych skryptów z możliwością znacznej optymalizacji. Nie jestem programistą, wiem że to może być wyzwaniem wprowadzenie tak zaawansowanej funkcji, ale bot jest produktem i myślę że taka rozbudowa była by potężnym atutem w przyszłości. Z drugiej strony popularność metina jest, no cóż, powiedzmy że jego złoty wiek bezpowrotnie przeminął, i rozumiem że taki nakład pracy mógłby się zwyczajnie nie opłacać. Tak popłynąłem trochę, ale chyba ten dział jest w sumie od propozycji i wyrażaniu poniekąd opinii na jego temat. Link to comment
Administrators KacMorderca 714 Posted July 18, 2023 Administrators Report Share Posted July 18, 2023 Link to comment
Recommended Posts