Ognisty Krul 93 Posted January 25 Report Share Posted January 25 (edited) Czy tylko mi przestał się wyświetlac chatbox na stronie? Edited January 25 by Mungokontakt Literowka Link to comment
FlowSystems 4 Posted January 25 Report Share Posted January 25 Zamiast odnieść się do problemów to wyjebali chat żeby hejtu nie było Innowacyjny HWID Spoofer w przystępnej cenie! ZOBACZ SAM KLIKAJĄC TUTAJ Link to comment
patris1995 3 Posted January 25 Report Share Posted January 25 Mi też nie działa xd było za dużo hejtu jprdl co tu się odpierdala ale piniondze w głowach mieszają xd Link to comment
Administrators Guto 11 Posted January 25 Administrators Report Share Posted January 25 Cześć, @ KacMorderca który zajmuje się forum stwierdził, że chatbox przestał spełniać zadania miejsca, w którym użytkownik może szybko o coś zapytać lub pogadać o czymś. Zamieniło się w to miejsce, gdzie sympatycy nadmiernie wymieniają się obelgami z przeciwnikami i vice versa. Odnośnie do braku odniesień do problemów to chętnie w tym poście odpowiem na wasze wszelkie pytania, jakie chodzą wam po głowie. Pozdrawiam Link to comment
Ognisty Krul 93 Posted January 25 Author Report Share Posted January 25 (edited) 43 minuty temu, Guto napisał: Cześć, @ KacMorderca który zajmuje się forum stwierdził, że chatbox przestał spełniać zadania miejsca, w którym użytkownik może szybko o coś zapytać lub pogadać o czymś. Zamieniło się w to miejsce, gdzie sympatycy nadmiernie wymieniają się obelgami z przeciwnikami i vice versa. Odnośnie do braku odniesień do problemów to chętnie w tym poście odpowiem na wasze wszelkie pytania, jakie chodzą wam po głowie. Pozdrawiam Dziękujemy za wyjaśnienia. Sam nie odniosłem wrażenia żeby na chatboxie były jakieś obelgi między użytkownikami nagminne, ostatnio tylko w waszą stronę ale nie mnie to oceniać. Przy okazji pytanie: Z jakiegoś powodu coraz więcej serwerów z Polski tych lepszych jest blokowane. Na przykład valium akademia kiedyś była na hlu teraz już nie. Domyślam się o co chodzi, ale uwierzcie mi i nam tu wszystkim ze nie tędy droga i jak tak dalej pójdzie ludzie zaczną uciekać 😅 Edited January 25 by Mungokontakt 2 Link to comment
Administrators Guto 11 Posted January 25 Administrators Report Share Posted January 25 4 minuty temu, Mungokontakt napisał: Dziękujemy za wyjaśnienia. Sam nie odniosłem wrażenia żeby na chatboxie były jakieś obelgi między użytkownikami nagminne, ostatnio tylko w waszą stronę ale nie mnie to oceniać. Przy okazji pytanie: Z jakiegoś powodu coraz więcej serwerów z Polski tych lepszych jest blokowane. Na przykład valium akademia kiedyś była na hlu teraz już nie. Domyślam się o co chodzi, ale uwierzcie mi i nam tu wszystkim ze nie tędy droga i jak tak dalej pójdzie ludzie zaczną uciekać 😅 Otóż valium akademia została dodana więc poproszę o inne przykłady. Odnośnie do blokowania serwerów to odpowiedziałem to tutaj 37 minut temu, Guto napisał: Hej, nie przyjmujemy pieniędzy od żadnego serwera niż Valium (główny serwer, akademia została dodana). Mylisz się również, że nie chodzi tu o zabezpieczenia otóż sytuacja wygląda tak, że dopóki jest jakiś prywatny cheat, który kosztuje spore sumy lub gra na nim garstka osób to administracje serwera się nim nie przejmują. HL można powiedzieć, że cierpi z powodu sukcesu ponieważ każdy nasz bypass na serwery, które nie są przez nas wspierane (pangea, glevia) byłby odrazu fixowany. Z tego powodu dawno temu podjeliśmy decyzje, że nie jesteśmy wstanie walczyć z wiatrakami bo brakuje nam takiej ilości ludzi, żeby cały czas walczyć z wiatrakami. Mam nadzieję, że rozwiałem twoje wątpliwości. Pozdrawiam Link to comment
Ognisty Krul 93 Posted January 25 Author Report Share Posted January 25 I dodam jeszcze że chatbox przestał być używany do zadawania różnych pytań głównie z tego powodu, że ludzie nie mają gdzie grać, bo albo serwera nie ma, albo jest ale bana dostaje się po godzinie nawet jak człowiek się kryje. Jeszcze rok temu wyglądało to zupełnie inaczej 😑 Link to comment
Administrators Guto 11 Posted January 25 Administrators Report Share Posted January 25 2 minuty temu, Mungokontakt napisał: I dodam jeszcze że chatbox przestał być używany do zadawania różnych pytań głównie z tego powodu, że ludzie nie mają gdzie grać, bo albo serwera nie ma, albo jest ale bana dostaje się po godzinie nawet jak człowiek się kryje. Jeszcze rok temu wyglądało to zupełnie inaczej 😑 Z banami jest taki problem, że w Polsce już nie jest problemem dla serwerów skopiować z różnych forum detekcje na wallhacka, speed hacka, boosta etc. My nawet mając wiedzę statystyczną, że coś jest banowalnie nie blokujemy ludziom używania tego, ponieważ potem piszą, że za co oni płacą skoro nie mogą używać. Tak to niestety wygląda i denerwuje mnie mityczne "stałem godzinę i nic nie włączałem", gdzie mam dostęp do statystyk i widzę ile osób gra realnie i nie ma tego samego problemu. 1 Link to comment
patris1995 3 Posted January 25 Report Share Posted January 25 42 minuty temu, Guto napisał: Z banami jest taki problem, że w Polsce już nie jest problemem dla serwerów skopiować z różnych forum detekcje na wallhacka, speed hacka, boosta etc. My nawet mając wiedzę statystyczną, że coś jest banowalnie nie blokujemy ludziom używania tego, ponieważ potem piszą, że za co oni płacą skoro nie mogą używać. Tak to niestety wygląda i denerwuje mnie mityczne "stałem godzinę i nic nie włączałem", gdzie mam dostęp do statystyk i widzę ile osób gra realnie i nie ma tego samego problemu. 51 minut temu, Guto napisał: Otóż valium akademia została dodana więc poproszę o inne przykłady. Odnośnie do blokowania serwerów to odpowiedziałem to tutaj Piszesz głupoty hl osiągnął botaniczny sukces zarobiliście na nim kupę siana , teraz glevia valium i pangea płaci wam duży hajs i macie wyjebane na klientów i macie w dupie ile subskrypcji ludzie wykupią , zamiast walczyć z zabezpieczeniami serwerów i próbować choć trochę coś z tym zrobić żeby ludzie dalej mogli się tym bawić , dla mnie ludzie wykupowali ten sprzęt ze względu na glevii i valiuma bo to świetne serwery , odkąd nie ma tych serwerów ludzie narzekają nie życzę wam ale niedługo obudzicie się z ręką w nocniku tyle z mojej strony...PS to mój ostatni raz kiedy wykupiłem hl. Link to comment
Administrators Guto 11 Posted January 25 Administrators Report Share Posted January 25 6 minut temu, patris1995 napisał: Piszesz głupoty hl osiągnął botaniczny sukces zarobiliście na nim kupę siana , teraz glevia valium i pangea płaci wam duży hajs i macie wyjebane na klientów i macie w dupie ile subskrypcji ludzie wykupią , zamiast walczyć z zabezpieczeniami serwerów i próbować choć trochę coś z tym zrobić żeby ludzie dalej mogli się tym bawić , dla mnie ludzie wykupowali ten sprzęt ze względu na glevii i valiuma bo to świetne serwery , odkąd nie ma tych serwerów ludzie narzekają nie życzę wam ale niedługo obudzicie się z ręką w nocniku tyle z mojej strony...PS to mój ostatni raz kiedy wykupiłem hl. Glevia i pangea nam nie płaci, ale pewnie wiesz lepiej. Za valium mamy płacone ze względu na starą umowę (sprzed prawie 3 lat) ale jest ona na główny serwer tylko i wyłącznie a akademię dodaliśmy. Przeczytaj proszę dokładnie dlaczego nie walczymy z niektórymi polskimi serwerami, bo wytłumaczyłem to w pełni. Link to comment
Konewka9 0 Posted January 26 Report Share Posted January 26 To w takim razie jakie opcje nie używać, żeby nie wyłapać Bana skoro mówicie, że za incject nie ma? Link to comment
JohnyBravo 668 Posted January 26 Report Share Posted January 26 A myslalem ze bana jakiegos dostałem na chatbox lol Link to comment
Hades 550 Posted January 27 Report Share Posted January 27 Jestem użytkownikiem HL-a od samego początku. I rzeczywiście zauważyłem, że sporo serwerów wykupiło dodatkowe usługi zabezpieczeń, bo nawet proste serwery od Hooga mają całkiem przyzwoite zabezpieczenia i wiele funkcji jest wykrywalnych. Zdaję sobie sprawę, że łamanie takich zabezpieczeń to wspomniana walka z wiatrakami, lecz myślę, że twórców HL-a stać na zatrudnienie dodatkowego programisty lub specjalisty od zabezpieczeń. Aktualnie coraz bardziej opłacalne jest korzystanie z konkurencyjnych, zagranicznych cheatów, które wspierają wybrane, topowe serwery. Jak długo, to inna kwestia. Po prostu wielu twórców serwerów nauczyło się wychwytywać Waszego cheata, przez co szansa na bana, nawet za odpalonego HLa (bez funkcji) jest całkiem wysoka. W roadmapie była mowa o wsparciu dla clientów x64,o aplikacji mobilnej, o lepszym zabezpieczeniu cheata, lecz póki co otrzymujemy tylko niszowe zagraniczne serwery, które po 3 dniach mają tylu graczy, ilu NPC w m1. Może czas skupić się na dopracowaniu tego, nad czym tak długo pracowaliście, ogłosić, iż serwery nie będą tak dodawane często, jak to ma teraz miejsce. Tak wiem, powiecie, że macie też zainteresowanych zza granicy, ale jednak prawidłowe funkcjonowanie i niewykrywalność, powinna być priorytetem, nie dodawanie hurtowo beznadziejnych serwerów bez przyszłości. Obecnie na palcach u jednej ręki można policzyć serwery, na których można przyjemnie pograć na Waszym oprogramowaniu, czy nawet zbudować dobrą postać. Nie korzystam z przypałowych funkcji, cheatuję od wielu, wielu lat i wiem czego można używać. Python czy C+ nie są za bardzo skomplikowane, więc naprawdę zatrudnienie dodatkowej osoby do pomocy nie jest złym pomysłem. Sam mam wykupioną licencję, ale łapiąc bana za banem za proste funkcje jak farmbot czy po prostu stanie w m1 z odpalonym okienkiem, odechciewa się wydawać równowartość kebaba na 2tyg czy miesięczną licencję. Co do chatboxa - przychodzę co jakiś czas przeczytać to i owo i nie zauważyłem czyichś personalnych wycieczek czy obrażania się. Uważam, że powinien zostać przywrócony, bo użytkownicy wolą zapytać czy podyskutować o czymś tam, niż tworzyć temat, do którego nikt nie zajrzy. Dodajcie cenzurę na niektóre słowa, nawet jeśli ktoś by pisał "K*rwa" przez v czy z kropkami, to prosta rzecz dla Was. Mimo wszystko życzę dalszego powodzenia i oby Wasze obietnice i zapewnienia o rozwój HL-a nie spełzły na dodawaniu zagranicznych "jednostrzałów". 4 Link to comment
JohnyBravo 668 Posted January 27 Report Share Posted January 27 31 minut temu, Hades napisał: Jestem użytkownikiem HL-a od samego początku. I rzeczywiście zauważyłem, że sporo serwerów wykupiło dodatkowe usługi zabezpieczeń, bo nawet proste serwery od Hooga mają całkiem przyzwoite zabezpieczenia i wiele funkcji jest wykrywalnych. Zdaję sobie sprawę, że łamanie takich zabezpieczeń to wspomniana walka z wiatrakami, lecz myślę, że twórców HL-a stać na zatrudnienie dodatkowego programisty lub specjalisty od zabezpieczeń. Aktualnie coraz bardziej opłacalne jest korzystanie z konkurencyjnych, zagranicznych cheatów, które wspierają wybrane, topowe serwery. Jak długo, to inna kwestia. Po prostu wielu twórców serwerów nauczyło się wychwytywać Waszego cheata, przez co szansa na bana, nawet za odpalonego HLa (bez funkcji) jest całkiem wysoka. W roadmapie była mowa o wsparciu dla clientów x64,o aplikacji mobilnej, o lepszym zabezpieczeniu cheata, lecz póki co otrzymujemy tylko niszowe zagraniczne serwery, które po 3 dniach mają tylu graczy, ilu NPC w m1. Może czas skupić się na dopracowaniu tego, nad czym tak długo pracowaliście, ogłosić, iż serwery nie będą tak dodawane często, jak to ma teraz miejsce. Tak wiem, powiecie, że macie też zainteresowanych zza granicy, ale jednak prawidłowe funkcjonowanie i niewykrywalność, powinna być priorytetem, nie dodawanie hurtowo beznadziejnych serwerów bez przyszłości. Obecnie na palcach u jednej ręki można policzyć serwery, na których można przyjemnie pograć na Waszym oprogramowaniu, czy nawet zbudować dobrą postać. Nie korzystam z przypałowych funkcji, cheatuję od wielu, wielu lat i wiem czego można używać. Python czy C+ nie są za bardzo skomplikowane, więc naprawdę zatrudnienie dodatkowej osoby do pomocy nie jest złym pomysłem. Sam mam wykupioną licencję, ale łapiąc bana za banem za proste funkcje jak farmbot czy po prostu stanie w m1 z odpalonym okienkiem, odechciewa się wydawać równowartość kebaba na 2tyg czy miesięczną licencję. Co do chatboxa - przychodzę co jakiś czas przeczytać to i owo i nie zauważyłem czyichś personalnych wycieczek czy obrażania się. Uważam, że powinien zostać przywrócony, bo użytkownicy wolą zapytać czy podyskutować o czymś tam, niż tworzyć temat, do którego nikt nie zajrzy. Dodajcie cenzurę na niektóre słowa, nawet jeśli ktoś by pisał "K*rwa" przez v czy z kropkami, to prosta rzecz dla Was. Mimo wszystko życzę dalszego powodzenia i oby Wasze obietnice i zapewnienia o rozwój HL-a nie spełzły na dodawaniu zagranicznych "jednostrzałów". Ktoś tu wybrał język faktów 1 Link to comment
xive 1 Posted January 28 Report Share Posted January 28 W dniu 25.01.2024 o 17:00, Guto napisał: Glevia i pangea nam nie płaci, ale pewnie wiesz lepiej. Za valium mamy płacone ze względu na starą umowę (sprzed prawie 3 lat) ale jest ona na główny serwer tylko i wyłącznie a akademię dodaliśmy. Przeczytaj proszę dokładnie dlaczego nie walczymy z niektórymi polskimi serwerami, bo wytłumaczyłem to w pełni. co się dzieje z valium akademia? bedzie to czy nie bedzie, bo specjalnie sobie kupilem licencje a tu pogralem kilka godzin i final xd Link to comment
Marcin95 7 Posted January 31 Report Share Posted January 31 Właśnie się przyznałeś do tego że macie płacone żeby na konkretnym serwerze nie było botów. Ja tam rezygnuje z kupowania następnym razem mimo tego że od początku sporo tutaj kupiłem. Jak się coś zmieni wtedy kupię teraz nie wspieracie topowych serwerów a każdy chce na nich grać na bocie chociaż z automatyzacją. Dla mnie bez sensu płacić jest za coś co nie spełnia jakich kolwiek minimalnych oczekiwań Link to comment
Administrators Guto 11 Posted January 31 Administrators Report Share Posted January 31 24 minuty temu, Marcin95 napisał: Właśnie się przyznałeś do tego że macie płacone żeby na konkretnym serwerze nie było botów. Ja tam rezygnuje z kupowania następnym razem mimo tego że od początku sporo tutaj kupiłem. Jak się coś zmieni wtedy kupię teraz nie wspieracie topowych serwerów a każdy chce na nich grać na bocie chociaż z automatyzacją. Dla mnie bez sensu płacić jest za coś co nie spełnia jakich kolwiek minimalnych oczekiwań Tak naprawdę to przyznajemy się od samego początku czyli prawie 3 lat. Wtedy popełniliśmy błąd, ale go zrozumieliśmy i już nigdy więcej go nie popełnimy. Jakie serwery muszą zostać dodane, żebyś ponownie był chętny kupić? Link to comment
Administrators Guto 11 Posted January 31 Administrators Report Share Posted January 31 W dniu 27.01.2024 o 20:00, Hades napisał: Jestem użytkownikiem HL-a od samego początku. I rzeczywiście zauważyłem, że sporo serwerów wykupiło dodatkowe usługi zabezpieczeń, bo nawet proste serwery od Hooga mają całkiem przyzwoite zabezpieczenia i wiele funkcji jest wykrywalnych. Zdaję sobie sprawę, że łamanie takich zabezpieczeń to wspomniana walka z wiatrakami, lecz myślę, że twórców HL-a stać na zatrudnienie dodatkowego programisty lub specjalisty od zabezpieczeń. Aktualnie coraz bardziej opłacalne jest korzystanie z konkurencyjnych, zagranicznych cheatów, które wspierają wybrane, topowe serwery. Jak długo, to inna kwestia. Po prostu wielu twórców serwerów nauczyło się wychwytywać Waszego cheata, przez co szansa na bana, nawet za odpalonego HLa (bez funkcji) jest całkiem wysoka. W roadmapie była mowa o wsparciu dla clientów x64,o aplikacji mobilnej, o lepszym zabezpieczeniu cheata, lecz póki co otrzymujemy tylko niszowe zagraniczne serwery, które po 3 dniach mają tylu graczy, ilu NPC w m1. Może czas skupić się na dopracowaniu tego, nad czym tak długo pracowaliście, ogłosić, iż serwery nie będą tak dodawane często, jak to ma teraz miejsce. Tak wiem, powiecie, że macie też zainteresowanych zza granicy, ale jednak prawidłowe funkcjonowanie i niewykrywalność, powinna być priorytetem, nie dodawanie hurtowo beznadziejnych serwerów bez przyszłości. Obecnie na palcach u jednej ręki można policzyć serwery, na których można przyjemnie pograć na Waszym oprogramowaniu, czy nawet zbudować dobrą postać. Nie korzystam z przypałowych funkcji, cheatuję od wielu, wielu lat i wiem czego można używać. Python czy C+ nie są za bardzo skomplikowane, więc naprawdę zatrudnienie dodatkowej osoby do pomocy nie jest złym pomysłem. Sam mam wykupioną licencję, ale łapiąc bana za banem za proste funkcje jak farmbot czy po prostu stanie w m1 z odpalonym okienkiem, odechciewa się wydawać równowartość kebaba na 2tyg czy miesięczną licencję. Co do chatboxa - przychodzę co jakiś czas przeczytać to i owo i nie zauważyłem czyichś personalnych wycieczek czy obrażania się. Uważam, że powinien zostać przywrócony, bo użytkownicy wolą zapytać czy podyskutować o czymś tam, niż tworzyć temat, do którego nikt nie zajrzy. Dodajcie cenzurę na niektóre słowa, nawet jeśli ktoś by pisał "K*rwa" przez v czy z kropkami, to prosta rzecz dla Was. Mimo wszystko życzę dalszego powodzenia i oby Wasze obietnice i zapewnienia o rozwój HL-a nie spełzły na dodawaniu zagranicznych "jednostrzałów". Większość z twoich pytań wyjaśniłem wcześniej. Odnośnie do zatrudnienia dodatkowej roboty to szczerze przyznam, że od dawna myślimy o takowej, ale fakt jest taki iż działamy w branży w której nie da się znaleźć osób z odpowiednimi kwalifikacjami a jak już znajdziesz to nikt ci nie przyjdzie za mniej niż 15k miesięcznie, bo cheaty do innych gier potrafią kosztować po 50 dolców za tydzień. Nauczyć kogoś od początku też nie wchodzi w drogę, ponieważ ja jestem jedyną osobą która mogłaby to zrobić, ale ani nie jestem dobrym nauczycielem ani nikt w tym czasie nie będzie wstanie wykonywać mojej pracy. Przez ten fakt ciężko się jakkolwiek rozwijać. Jeśli chodzi o blokady to na jakich serwerach się spotkałeś z tym, że dostawałeś blokadę za "stanie w m1 z odpalonym okienkiem"? Link to comment
Marcin95 7 Posted January 31 Report Share Posted January 31 32 minuty temu, Guto napisał: Tak naprawdę to przyznajemy się od samego początku czyli prawie 3 lat. Wtedy popełniliśmy błąd, ale go zrozumieliśmy i już nigdy więcej go nie popełnimy. Jakie serwery muszą zostać dodane, żebyś ponownie był chętny kupić? Aktualnie czekam aż akademie valium naprawicie. I bardzo mi brakuje dc hla ale wiem że łatwo można było potencjalnego bota wykrywać przed dc. Może naj bardziej mi pangejki brakuje Link to comment
Administrators Guto 11 Posted January 31 Administrators Report Share Posted January 31 7 minut temu, Marcin95 napisał: Aktualnie czekam aż akademie valium naprawicie. I bardzo mi brakuje dc hla ale wiem że łatwo można było potencjalnego bota wykrywać przed dc. Może naj bardziej mi pangejki brakuje Valium akademia został naprawiony półgodziny temu. Discorda nie możemy dodać, ponieważ był on non stop zgłaszany i usuwany. Link to comment
Marcin95 7 Posted January 31 Report Share Posted January 31 24 minuty temu, Guto napisał: Valium akademia został naprawiony półgodziny temu. Discorda nie możemy dodać, ponieważ był on non stop zgłaszany i usuwany. Niestety valium nie injectuje się wyrzuca do pulpitu Link to comment
Administrators Guto 11 Posted January 31 Administrators Report Share Posted January 31 10 minut temu, Marcin95 napisał: Niestety valium nie injectuje się wyrzuca do pulpitu Tak masz rację. Po naszym patchu valium wrzucił swojego patcha i pracujemy nad tym. Link to comment
Marcin95 7 Posted January 31 Report Share Posted January 31 17 minut temu, Guto napisał: Tak masz rację. Po naszym patchu valium wrzucił swojego patcha i pracujemy nad tym. Daj znaka jeśli będzie działał Link to comment
Administrators Guto 11 Posted January 31 Administrators Report Share Posted January 31 26 minut temu, Marcin95 napisał: Daj znaka jeśli będzie działał Już poprawiliśmy. 1 Link to comment
Recommended Posts