Sierotka Marysia 0 Posted March 31 Report Share Posted March 31 Czego dotyczy pytanie:Czy mogę dostać bana za to że kiedyś używałem bot na tym samym komputerze Dodatkowe informacje: Zacząłem grać na jednym serwerze używając HL bot z tego co rozumiem administracja może to sprawdzić po logach w dowolnym momencie (np. jeśli jakiś gracz mnie zgłosi) i wtedy banują mi wszystkie konta na komputerze (Sprawdzają HDID). Serwer mi się spodobał i chciałbym trochę na nim pograć. Co jeśli bym usunął konta na których grałem na HLBOT i stworzył nowe na tym samym komputerze czy mogę w przyszłość dostać bana za te wtedy już stare konta? Jeszcze żadnego bana nie dostałem ale kilka graczy widziało jak używałem WallHack Link to comment
Polako300 1 Posted March 31 Report Share Posted March 31 Nope , nic to nie da że usuniesz , prawdopodobnie dostałeś bana na hwid/ip czyli bana na urządzenie od serwa są maszynki do zmieniania hwid a do ip wiadomo sam vpn wystarczy, więc wystarczy ci zmiania hwid/mac/ip i możesz tworzyć konto i lecieć dalej Link to comment
Sierotka Marysia 0 Posted April 1 Author Report Share Posted April 1 Nie dostałem jeszcze bana. Wczoraj gracz mnie widział jak używałem wall hack i pisał że mnie głosi. Usunąłem konto i założyłem następne jak na razie nie używałem bota. Chodzi mi o to czy jak ten gracz by mnie zgłosił na te stare konto to czy mogę dostać teraz bana na nowe które jest z tego samego komputera. Link to comment
Hades 549 Posted April 1 Report Share Posted April 1 W teorii tak, ponieważ stałe IP będziesz miał te same, te same HWID czy miejsce logowania. Jedynie by pomogło, gdybyś użył spoofera i założył konto na VPN oraz zalogował się do gry przynajmniej raz na VPN. Wówczas szansa na bana na nowym koncie będzie minimalna, bliska zeru. Sam to praktykowałem setki razy, gdzie zbierałem "surowce" na botach, zostawiałem na magazynie logowanym z 15-letniego laptopa, czyściłem PC spooferem i zaczynałem na "nowo" na tym samym sprzęcie. Oczywiście tyczyło się to sytuacji jak u Ciebie, czyli zero banicji. 1 Link to comment
Administrators KacMorderca 686 Posted June 16 Administrators Report Share Posted June 16 Brak aktywności od Autora przez ponad 7 dni, zamykam. Link to comment
Recommended Posts