Jump to content
hlBot_banner_2 hlBot_banner_1 hlBot_banner_1

Wysokie użycie ramu przy kilkunastu clientach

KochamPolicje

Recommended Posts

Czego dotyczy problem: Mam problem ze sporym zużyciem ramu przy około 10/12 clientach bo zużywa mi go około 500 mb na jednego clienta. Oczywiście wszystkie efekty i tym podobne są powyłączane.
Opis problemu: Zna ktoś jakiś sposób na jeszcze większą optymalizacje ew. jakiś program na zmniejszenia użycia ramu? Używam dxstory co by zmniejszyć ilość fps, ale z ramem wciąż mam problem. 
Kiedy i gdzie wystąpił problem: 
Dodatkowe materiały(Film/zdjęcie): 
Logi(*data\logs\najnowszy):

9 godzin temu, KochamPolicje napisał:

Używam już dx, ale problem z użyciem ramu pozostał. Spadło zużycie procesora, ale w dalszym ciągu nie ramu. 

W takim razie program sizeer (Google it) i będziesz mógł zmienić sobie rozdzielczość skalowalna np po włączeniu fishbota skrótem klawiszowym ustawiasz 100x100 

moje fishboty na Alune brały 50mb ramu jak korzystałem z tych 2 apek

w przypadku gdy ustawiasz auto zmianę ch to bardzo możliwe ze klient serwera ma wycieki pamięci przez co zabiera ci 20mb ramu co każda zmianę channela

1729609955_hlbot_dodatek.png.ea43d364209dbc789e276defed8131c9_1_10.png.215f4025927f10f35695bac213bacf3b.png    Pomogłem? Zostaw 👍

Z MOJEGO REFLINKA WYKORZYSTUJAC MOJE USTAWIENIA MNIEJSZE RYZYKO BANA!
https://hlbot.net/ref/xedyn

1 godzinę temu, XeDyN napisał:

W takim razie program sizeer (Google it) i będziesz mógł zmienić sobie rozdzielczość skalowalna np po włączeniu fishbota skrótem klawiszowym ustawiasz 100x100 

moje fishboty na Alune brały 50mb ramu jak korzystałem z tych 2 apek

w przypadku gdy ustawiasz auto zmianę ch to bardzo możliwe ze klient serwera ma wycieki pamięci przez co zabiera ci 20mb ramu co każda zmianę channela

Hmm idąc za Twoją radą próbowałem zmniejszyć okna sizerem, ale nie działa mi ten program na clienta. Na przeglądarke, foldery itd. zmniejsza / zwiększa bez problemu. Miałeś z tym również jakiś problem?

4 minuty temu, KochamPolicje napisał:

Hmm idąc za Twoją radą próbowałem zmniejszyć okna sizerem, ale nie działa mi ten program na clienta. Na przeglądarke, foldery itd. zmniejsza / zwiększa bez problemu. Miałeś z tym również jakiś problem?

Z tego względu ze metin jest uruchamiany z prawami administratora wiec musisz odpalić ten program jako admin również :)

• Plus 1

1729609955_hlbot_dodatek.png.ea43d364209dbc789e276defed8131c9_1_10.png.215f4025927f10f35695bac213bacf3b.png    Pomogłem? Zostaw 👍

Z MOJEGO REFLINKA WYKORZYSTUJAC MOJE USTAWIENIA MNIEJSZE RYZYKO BANA!
https://hlbot.net/ref/xedyn

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...